Larm om flera skjutningar i Stockholm – Två skadade

Foto: Brottsplats Stockholm
  • Söndag 8 sep 2019 2019-09-08
E-post 2068

Ungefär vid 21-tiden på söndagskvällen larmades polis till en adress i Nacka för en misstänkt skjutning. Där har en person inuti en lägenhet blivit träffad. Ungefär samtidigt skjuts en taxichaufför i magen.

En misstänkt skottlossning inträffade vid 21-tiden på söndagskvällen i närheten av Nacka Forum. Där har en taxichaufför blivit skjuten i magen. Ett ögonvittne på platsen säger till Nyheter Idag att det är mycket stor polisnärvaro.

– Det är massiva avspärrningar. Det såg ut som att polisen grep någon.

Ytterligare en skjutning har träffat ungefär samtidigt i Nacka. Där har det skjutits med automateld mot en lägenhet, enligt Aftonbladet. Tidningen Expressen skriver att den personen hämtas med ambulanshelikopter.

VIDEOEXTRA: Här grips han av polis efter skjutningarna i Nacka

Enligt initiala uppgifter till Nyheter Idag är två personer gripna. Senare rapporterar Aftonbladet och även Expressen att ytterligare en, alltså totalt tre personer, är gripna av polis. Uppgifter till kvällstidningarna säger att i vart fall tre lägenheter träffats av automateld.

I ett pressmeddelande på polisens hemsida står att ”ett antal personer har tagits med för förhör”. I en uppdatering skriver de även att ”skottlossningen där en person i en bostad skadats har varit i Sickla”. Händelsen utreds som mordförsök.

Artikeln uppdateras.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag