Larm om nytt svärddrama på skola var Halloweenfest – stort polispådrag idag

  • Fredag 23 okt 2015 2015-10-23
E-post 32

ÖSTERSUND Ett stort polispådrag inleddes idag på förmiddagen på Wargentinskolan i centrala Östersund i Jämtland efter att lärare slagit larm om att två personer beväpnade med svärd gått in på skolan.

Larmet till polisen kom in klockan kvart i tio på förmiddagen och elva poliser var på plats på skolan inom tre minuter för att få tag på de två misstänkta personerna.

Men larmet visade sig vara falskt. På skolan pågick en Halloweenfest och de två svärden ingick i någon slags maskeradutstyrsel.

– De var nog elever, säger polisens radiooperatör Stefan Simonsson om de utklädda personerna till Nyheter Idag.

Efter att ha kontrollerat skolan konstaterade polisen att det inte fanns någon beväpnad person på skolan, att ingen var skadad och att ingen heller gjort sig skyldig till något brott. Eleverna på skolan tycks ha tagit det massiva polispådraget med ro.

– Jag tror inte att det var någon som blev skrämd, men det är klart att folk reagerade med tanke på det som hände igår, säger Simonsson.

Polisen skriver på sin hemsida att valet av tidpunkt för Halloweenfesten var lite olycklig med tanke på gårdagens vansinnesdåd i Trollhättan.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag