Larm om person med vapen vid skola

En polisman är ute och arbetar. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 7 mar 2017 2017-03-07
E-post 44

STOCKHOLM Polisen befinner sig vid Arlandagymnasiet i Märsta efter ett larm om att någon eller några burit ett vapen. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska vittnen ha sett en ”silvrig” pistol och åtta patroner i byxlinningen på en person.

Enligt uppgifterna till Aftonbladet har personen stått i en rökruta utanför skolan. Det var, enligt uppgifter till tidningen, när personen stod vid rökrutan som det pistolliknande föremålet upptäcktes. Tidningen skriver även att personen som uppfattades bära ett vapen ej ska vara elev på skolan.

Nyheter Idag har talat med Towe Hägg vid Stockholmspolisens regionledningscentral och hon bekräftar att polisen fått larm.

– Vid 12.08 fick vi samtal om att två personer varit synliga med ett vapenliknande föremål i närheten av en busshållsplats, som i sin tur ligger nära en skola i Valsta.

– Nu är vi på plats för att prata med personer som har uppgifter att lämna och att söka efter de här personerna, det är det som pågår nu, säger Towe Hägg vid 13-tiden på tisdagen.

Hägg kan inte lämna några kommentarer om Aftonbladets uppgifter om att det ska röra sig om en ”silvrig” pistol.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag