Larmet: Barn plågar igelkottar – används som fotbollar

Bild: Jörg Hempel
  • Onsdag 7 aug 2019 2019-08-07
E-post 1318

NÄSSJÖ Organisationen Djurens vänner i Nässjö får in allt fler larm om igelkottar som far illa. Det rapporterar P4 Jönköping.

Enligt ordförande Annica Sjöberg rör det sig om barn och ungdomar som roar sig med att plåga igelkottar och andra vilda djur.

– De har petat med pinnar, försökt att spetta dem och sparkat fotboll med dem. I år tycker vi nästan att det varit värre, men detta har förekommit alla år, säger hon till P4 Jönköping.

Annica Sjöberg säger att man har gjort besök på skolor för att informera om vilka lagar som gäller i Sverige när det kommer till hur man beter sig mot djur. Något som uppenbarligen inte alla har tagit till sig.

Enligt Sjöberg har man också fått in anmälningar om harungar som far illa.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag