Lars Ohly lämnar Vänsterpartiet i protest

Foto: Wikipedia
  • Tisdag 9 jan 2018 2018-01-09
E-post 411

STOCKHOLM Lars Ohly lämnar Vänsterpartiet i protest efter att han pekats ut för sexuella trakasserier och bannats från partievenemang, det uppger han i en debattartikel på SVT Opinion.
”En del har tolkat min tystnad som om jag erkänt att jag begått övergrepp eller är skyldig till sexuella trakasserier. Det har jag inte erkänt och det är jag inte skyldig till. Men jag betedde mig olämpligt och ångrar mig djupt”, skriver Ohly.

Vänsterpartiets före detta partiledare Lars Ohly lämnar nu Vänsterpartiet i protest, något han uppger i en debattartikel på SVT opinion.

”Det är en stor sorg för mig att jag nu tvingas ut ur det parti jag tillhört och arbetat för så länge”, skriver Ohly i debattartikeln. 

Ohly har nämligen pekats ut i samband med #metoo.

”Bakgrunden är att jag pekades ut i samband med #metoo. Jag valde att ta ansvar genom att bekräfta att jag varit alltför närgången och efterhängsen mot en kvinna under en fest. Jag valde också då att inte gå i svaromål om vad som verkligen hände den där kvällen eftersom jag anser att det inte är min sak som man att göra annat än att lyssna och dra lärdom. Jag ser inte heller nu något behov av att agera annorlunda.”

Enligt Ohly har han inte erkänt några sexuella trakasserier, men går med på beskrivningen om att han betett sig olämpligt.

”En del har tolkat min tystnad som om jag erkänt att jag begått övergrepp eller är skyldig till sexuella trakasserier. Det har jag inte erkänt och det är jag inte skyldig till. Men jag betedde mig olämpligt och ångrar mig djupt”

Den fd V-toppen har nu sökt professionell hjälp för sitt beteende.

”Jag har bett såväl den berörda kvinnan som min fru om förlåtelse och har sökt professionell hjälp för att det inte ska upprepas.”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag