Las Vegas: Minst 50 döda och över 200 skadade i skjutmassaker

  • Måndag 2 okt 2017 2017-10-02
E-post 22

LAS VEGAS Antalet döda och skadade i skjutmassakern i Las Vegas fortsätter att stiga. Polisen har oskadliggjort gärningsmannen och söker nu efter fordon med kopplingar till honom. Vid lunchtid svensk tid på måndagen rapporteras att minst 50 personer är avlidna.

Antalet döda och skadade i skjutmassakern i Las Vegas fortsätter att stiga. Vid lunchtid svensk tid rapporterar flera medier att dödssiffran nu är uppe i 50 personer. Även uppemot 200 personer beräknas hittills vara skadade.

Det är på måndagsmorgonen, svensk tid, som en gärningsman öppnar eld från 32:a våningen på hotellet och kasinot Mandalay Bay, ner mot en musikfestival där 40 000 besökare vistas. Kulorna viner mot festivalbesökarna. Flera dör direkt, andra avlider på sjukhuset.

Polisen har under en presskonferens bekräftat att de skjutit gärningsmannen. Han ska ha bott i Las Vegas, men polisen vill inte gå ut med mer specifika detaljer under måndagsförmiddagen.

Enligt polisen finns det inget som tyder på att det ska ha rört sig om flera skyttar, men enligt uppgifter i medier söker polisen efter en eventuell kompanjon till gärningsmannen.

Polisen uppmanar människor, som vill hjälpa till, att stanna inne. Polisen söker efter två fordon med kopplingar till gärningsmannen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag