Las Vegas: Minst två döda och flera skadade i skjutmassaker

Foto: Flickr & Faksimil Twitter
  • Måndag 2 okt 2017 2017-10-02
E-post 112

LAS VEGAS Någon eller några ska ha öppnat eld mot festivalbesöker i Las Vegas. I skrivande stund är minst 2 personer döda och ett 70-tal uppges vara skadade, varav 12 personer kritiskt. Polisen har oskadliggjort en gärningsman, som polisen tror, varit den enda skyldiga till skottlossningen. 

Gärningsmän uppges ha öppnat eld mot deltagare på en musikfestival i Las Vegas. Det är oklart hur många gärningsmän det rör sig om men i skrivande stund är två personer döda och ett 70-tal skadade till följd av skottlossningen.

Skadeläget för 12 av de 70 skadade uppges vara kritiskt.

På en presskonferens uppger polisen att de ”oskadliggjort” en av gärningsmännen.

Några av de 40 000 deltagarna på musikfestivalen Route 91 Harvest uppger för flera medier hur de kunnat se mynningsflammor från de översta våningarna av Mandalay Bay,  ett hotell och casino, beläget i närheten av festivalområdet. Gärningsmännen/gärningsmannen sköt rakt ner mot folkmassan där det uppstod panik, då det började vina kulor överallt. Som följd på masskjutningarn har fler hotell stängt och samtliga flyg och från Las Vegas är inställda. Polisen misstänker att det endast rör sig om en gärningsman.

 

Observera att detta fortfarande är en pågående händelse. Artikeln kan komma att ändras i efterhand.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag