Ledig polis skuren vid ingripande på Ikea

Den ledige polisen fick skärskador efter sitt ingripande men behövde inte uppsöka sjukhus. Foto: Ibish (CC-BY2.0)
  • Onsdag 9 mar 2016 2016-03-09
E-post 507

GÖTEBORG Under eftermiddagen uppdagade en ledig polis med sällskap en fickstöld på Ikea i Bäckebol, Göteborg. När de två gärningsmännen skulle lämna affären gjordes ett ingripande varpå bråk utbröt och den ledige polisen fick en skärskada.

Polis kallades till Ikea Bäckebol i Göteborg under eftermiddagen efter larm om att tre personer slogs med varandra. När polisen kommer till platsen griper de en man som misstänks för grov stöld och hot mot tjänsteman.

Polisens presstalesman Peter Adlersson säger till Nyheter Idag att den gripne är en polsk medborgare i 50-årsåldern. Peter Adlersson dementerar inte att det rör sig om en hitrest tjuv, vilket det funnits spekulationer om i annan media.

— Men det vet jag inte nu, personen är anhållen och ska förhöras, säger Peter Adlersson.

Spaning efter smitare

Angående den andre personen finns det för närvarande inget sökningsområde men Peter Adlersson berättar att man söker honom spaningsvägen och hoppas få fram mer uppgifter om den misstänkte imorgon.

— Förhoppningsvis kommer vi få fram fler uppgifter om den andre när den anhållne förhörs under morgondagen, säger Peter Adlersson till Nyheter Idag över telefon.

Bråket började när den ledige polisen och hans kamrat ingrep efter att ha sett hur de två misstänkta gärningsmännen ägnat sig åt ficktjuveri. En av gärningsmännen smet från brottsplatsen under bråket, medan den andre hölls kvar i väntan på polis.

Innan ingripandet hade den ledige polisen och hans kamrat följt efter de två misstänkta ficktjuvarna inne i butiken. Det var i samband med att de misstänkta skulle lämna butiken som de konfronterades och bråket började. Skärskadan var lindrig och den ledige polisen behövde inte uppsöka vård.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag