Leif GW Persson sågar Dan Eliasson: ”Fullkomligt bottenlös inkompetens”

Leif GW Persson. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 6 Dec 2017 2017-12-06
E-post 2786

SVERIGE Kriminologen och författaren Leif GW Persson går till hård attack mot rikspolischefen Dan Eliasson i SVT-produktionen Veckans brott. GW Persson kritiserar att Eliasson kallade skjutningen av en polisbostad under oktober för ett angrepp mot alla poliser när GW Persson menar att det egentligen rör sig om en privat konflikt.

Under tisdagen den 5 december sändes SVT-produktionen Veckans brott. Under programmets sändning gick den folkkära författaren och kriminologen Leif G.W. Persson till hårt angrepp mot rikspolischefen Dan Eliasson.

Bakgrunden till kritiken är den attack som skedde mot en polisbefäls villa i Västerås i slutet av oktober. Efter anfallet åkte rikspolischefen till Västerås och kallade attacken ”ett förkastligt angrepp mot hela samhället”. Eliasson gick vidare med att han kräver hårdare straff för attacker mot poliser.

LÄS ÄVEN: ”Stor förödelse” efter kraftig beskjutning mot bostaden till ”en alldeles vanlig polis”

Leif GW Persson menar att det inte alls handlar om en attack mot polisen som organisation utan att skjutningen är kulmen på en personkonflikt. GW Persson uppger att flera källor, oberoende av varandra, bekräftar att det rör sig om en privat konflikt.

GW Persson fortsätter under programmet om hur det är ”ett jävla mysterium” att polisen missat att det rör sig om en privat konflikt. GW Persson kritiserar kraftigt att Dan Eliasson och regionpolischef Carin Götblad skrämmer upp poliser i onödan.

– Det här är förskräckligt. Det vittnar om en för mig fullkomligt bottenlös inkompetens. Eliasson och Götblad har i regel inte en susning om vad sånt här är. Ändå gör de bestämda utfästelser. På det så väljer de det minst sannolika alternativet, säger Leif GW Persson, och fortsätter:

– Varför gör man det? Är det för att det möjligtvis kan ta fokus från deras egna insatser i allmänna polisiära frågor? Eller är det för att man inte vet vad man håller på med?

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag