Leif GW Persson tror på fler terrordåd: ”Det är ju inte en fråga om – utan när”

Leif GW Persson. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 29 jan 2018 2018-01-29
E-post 465

SVERIGE Leif GW Persson pratar ut om den kommande rättegången mot Rakhmat Akilov och motiven bakom dådet på Drottninggatan i en intervju. I Intervjun uppger GW Persson att vi kan komma att vänta oss fler och dödligare terrordåd de kommande åren.

I en längre intervju i Aftonbladet talar författaren och kriminologen, Leif GW Persson, ut om den kommande rättegången mot Rakhmat Akilov. I artikeln berättar GW Persson att svenska folket bör förvänta sig allt fler terrordåd i framtiden, med höga dödssiffror.

Rörande Rakhamt Akilovs motiv för terrordådet på Drottninggatan tror GW Persson att det inte rör sig om att Akilov skulle vara en särskilt troende muslim. Akilovs motiv kan snarare kretsa kring ilska över att ha blivit av med jobbet och att ha fått ett utvisningsbeslut.

– Det är inget ovanligt. Speciellt inte när de har fått ett utvisningsbeslut då går de ju in i dimman, det ligger i sakens natur. Han var också lite kantstött, bland annat krökade han en hel del, såvitt jag förstått. Där får du nog väga ihop en massa faktorer, säger Leif GW Persson, till Aftonbladet.

GW Persson anser att Drottninggatan kan bara vara början och att det finns potentiellt hundratals människor i Sverige med förmåga och vilja att utföra terrordåd långt mer förödande än det som inträffade på Drottninggatan.

– Det är ju inte en fråga om – utan när, berättar GW Persson.

– Vi ska nog även förbereda oss för värre saker. Antag att man gör något sådant där som i Paris, och slår till på flera ställen samtidigt med automatvapen, då kan man ju åstadkomma ett ansenligt elände.

Skulle ett terrordåd med mer planering bakom sig än Drottninggatan ske i Sverige anser Persson att det kan komma att röra sig om 50 till 100 dödsoffer.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag