Lena Mellin drabbad av inbrottsvågen: ”Bara världsliga ting, ingen dog”

Lena Mellin. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 7 Dec 2016 2016-12-07
E-post 2139

STOCKHOLM Aftonbladet-profilen Lena Mellin har drabbats av inbrott och blivit av med smycken och en dator. Hon är ett av flera offer i en inbrottsvåg som drabbat Stockholm. Det rapporterar lokaltidningen Stockholm direkt.

Det råder en inbrottsvåg i Söderort i Stockholm. Lokaltidningen Stockholm direkt har talat med Globenpolisen som bara i november månad tagit emot 93 anmälningar om inbrott och försök till inbrott. Motsvarande siffra för november förra året var det 43 anmälningar, vilket alltså visar på mer än en fördubbling av antalet inbrott eller försök till inbrott.

En av de som drabbats av inbrott är Aftonbladets ställföreträdande ansvarige utgivare Lena Mellin. Hon bor i Pungpinan i södra Stockholm och har fått en ruta krossad. På marken har någon slängt en spade som misstänks ha använts som inbrottsverktyg.

– Jag känner mig inte otrygg. Trots allt är det här bara världsliga ting, ingen dog. Då är det jobbigare att de stökade runt så mycket och vräkte ner allt på golvet, säger Lena till Stockholm direkt.

Enligt tidningen har en dator och smycken stulits. Först ska hon kontakta försäkringsbolaget, sen tänker hon dela ut lappar till grannarna för att se om någon mer har drabbats av inbrott men även undersöka om någon saknar en spade.

– Ja, det är inte min. Och det är en rätt fin fiskarspade.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag