Lena Mellin om Löfven och Kinberg Batra: ”De brukar vara ganska bleka i debatterna”

Lena Mellin. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 12 okt 2015 2015-10-12
E-post 46

STOCKHOLM När Nyheter Idag var i tevehuset för att följa dramatiken i söndagens partiledardebatt passade vi på att be Aftonbladets Lena Mellin kommentera höjdpunkterna. Hon menar att både Stefan Löfven och Anna Kinberg Batra var bättre än förväntat.

Strax innan vi blev insläppta i tevestudion efter att partiledardebatten var avslutad i tevehuset på söndagen, passade Nyheter Idag på att be Aftonbladets Lena Mellin kommentera debatten. Hon menar att höjdpunkterna kom att handla om såväl decemberöverenskommelsen som flyktingkrisen – men även en ekonomisk fråga stack ut, enligt henne.

– Jag tycker att de första två avsnittet som handlade om decemberöverenskommelsen och flyktingkrisen var de frågor som var mest intressanta. Sen blev det överraskande intressant om hushållens skuldsättning måste jag säga. Det visar sig att så många partier funderar över att på sikt avskaffa ränteavdragen.

”De brukar vara ganska bleka”

När Nyheter Idag frågar Mellin om vilken partiledare som gjort bäst ifrån sig blev det delad förstaplats mellan statsministern och oppositionsledaren. Men det var inte utan förbehåll, enligt Mellin brukar de vara ”ganska bleka” i debatterna.

– Jag tycker att, särskilt i första delen, faktiskt att Stefan Löfven och Anna Kinberg Batra var bra därför att de spelade den roll de har. Han som statsminister och hon som oppositionsledare. De brukar vara ganska bleka i debatterna båda två. Jag blev överraskad över att de tog för sig.

Nedan kan du se videon där Mellin kommenterar debatten

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag