Lesbiskt par ville inte kyssas – misshandlades av gäng

Bild: Melania Geymonat
  • Fredag 7 jun 2019 2019-06-07
E-post 1365

LONDON Ett lesbiskt par blev trakasserade av ett gäng som krävde att de skulle kyssas på nattbussen hem. När paret inte gjorde det, blev de brutalt misshandlade av gänget. 

Flygvärdinnan Melania Geymonat från Uruguay och hennes amerikanska flickvän Chris tog nattbussen hem till Melanias lägenhet efter en utekväll i London när fyra män började trakassera dem, rapporterar Daily Mirror.

Bland annat krävde de att det lesbiska paret skulle kyssas, medan de gjorde obscena gester och kastade mynt.

– Jag försökte desarmera situationen eftersom jag inte är en konfrontativ person. Jag bad dem att vara snälla och sluta, och att Chris inte mådde bra, berättar Melania.

Läs även: Överfall utreds som homofobiskt hatbrott – brottsoffret nekades hjälp av restaurang

Men istället började männen misshandla paret.

– Nästa jag minns var att Chris var i mitten av dem och de slog henne, säger Melania, och när hon försökte gripa in blev hon själv misshandlad av gänget.

– Jag drog henne tillbaka och försökte försvara henne så de började misshandla mig. Jag vet inte ens om jag blev slagen medvetslös. Jag kände blod, jag blödde över mina kläder och hela golvet, berättar Melania.

Gänget ska även ha rånat paret på en telefon och en väska innan de lämnade bussen, enligt Londonpolisen. Kvinnorna fick sjukhusvård efter överfallet för skador i ansiktet.

Läs även: Afghansk mobb misshandlade homosexuell på HBTQ-certifierat asylboende – ”De manglade ned honom”

Melania offentliggjorde den blodiga bilden av sig själv och Chris efter misshandeln för att uppmärksamma våldet mot kvinnor och homosexuella.

Londons borgmästare Sadiq Kahn fördömde överfallet och uppmanade vittnen att kontakta polis.

De fyra männen beskrivs som 20-30 år. En av dem talade spanska medan övriga hade brittisk accent, enligt Melania.

Stöd Nyheter Idag! Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag