Lexbase stärker sin skumraskprofil

  • Torsdag 10 apr 2014 2014-04-10
E-post 0

LEXBASE Det omdebatterade företaget Lexbase, vars affärsidé är att tillgängliggöra domar via nätet, meddelar idag i ett pressmeddelande att de har valt in en ny styrelseledamot. Den nye personen på posten heter Magnus Gröndal och har ett förflutet som advokat och som involverad i riskkapitalföretag.

Vad Lexbase inte berättar i sitt pressmeddelande är att denne Magnus Gröndal är mest känd för att ha figurerat i samband med mordet på den så kallade pokermiljonären, Andreas Oscarsson, 2009. Magnus Gröndal var en av männen bakom riskkapitalbolaget Ekstranda, som hade investerat i Andreas Oscarssons företag Pokerlistings, och 2006, då Ekstranda drog sig ur detta företag, var Magnus Gröndal den ende som inte var nöjd med den ekonomiska uppgörelse som hade gjorts. Han berättade om detta för en vän, en krögare med kontakter i undre världen. Strax därefter började Andreas Oscarsson utpressas, och bakom sig hade krögaren ett kriminellt gäng från Södertälje.

Andreas Oscarsson vägrade betala och ärendet hamnade sedermera hos polisen. Han skulle ha vittnat i den väntande rättegången, men sköts till döds i sitt hem i augusti 2009, sannolikt för att tysta honom. Innan dess hade dessutom en helt annan, orelaterad Andreas Oscarsson blivit mördad, antagligen av misstag, av den enkla anledningen att han delade namn med det tilltänkta offret.

Ingen blev någonsin dömd för något av morden.

Magnus Gröndal fick sparken från Ekstranda 2008 och flyttade därefter till Holland. I dagsläget är han registrerad som ledamot i företaget AB Libertus, och är bosatt i Saltsjöbaden.

 

 

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag