LG:s nya skärm kan du rulla ihop

  • Fredag 11 jul 2014 2014-07-11
E-post 0

TEKNIK LG har visat upp sin nya skärm. En skärm som kan rullas ihop, och som blir genomskinlig när den inte används.

Det är den ultimata bärbara tv-apparaten, en skärm som du enkelt rullar ihop och lägger i väskan.

Igår visade LG upp en ny fungerande ihoprullbar skärm på 18 tum. Skärmen ska kunna rullas ihop till en rulle med radien av 3cm utan att skärmen skadas. Enligt bilder som LG visat skall den även vara genomskinlig när den inte används. Förhoppningarna är att inom några år kunna sälja en skärm på 60 tum.

– Vi är övertygade om att år 2017 kommer vi att framgångsrikt ha utvecklat en Ultra HD flexibel och transparent OLED-panel på mer än 60 tum, uttalade LG.

Hemligheten bakom den böjbara skärmen

För att nå bästa resultat har LG inte använt sig av plast vid tillverkningen av skärmen utan en speciell film av polyamid. Polyamidfilmen gör inte bara skärmen mer lättböjd utan även tunnare vilket ger ytterligare flexibilitet åt skärmen.

LG har framgångsrikt lyckats minska skärmens dimmighet med olika kretsanordningar och filmkomponenter till en nivå på bara 2 procent. Med denna banbrytande utveckling har företaget lyckats höja ribban för tekniken för transparenta skärmar.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag