Liberal Twitter-hånas efter att ha varnat för att badkar är värre än terrorism

Foto: David Locke/Skärmdump
Foto: David Locke/Skärmdump
  • Torsdag 15 jun 2017 2017-06-15
E-post 1218

MEDIA Den liberale debattören Johan Norberg hånas på Twitter efter att ha skrivit en opinionsartikel på Sveriges Televisions hemsida där han varnar för att badkar är värre än terror.

I artikeln, som har rubriken ”Fler dör i badkaret än av terror”, försöker Norberg sätta terrorismens offer i ett större perspektiv genom att jämföra dem med andra sätt att omkomma på.

”Fler européer dör i sina egna badkar och av de egna möblerna än av terror. 25 gånger fler européer dödas av ’vanliga’ mördare än av terrorister”, skriver han.

Han menar att det är ologiskt att drabbas av panik eller rädsla när människor lemlästas och dödas av terrorister eftersom de flesta trots allt dödas på andra sätt än genom terror.

Badkarsutspelet är ett svar på en opinionsartikel författad av en annan liberal debattör, Erik Torstensson, som istället menar att det är ”den blinda kärleken” med alla kärleks­manifestationer efter varje terrordåd som gör att terrorn kan fortsätta.

”Det finns en global jihadistisk rörelse som växt sig allt starkare i Europa, delvis tack vare borttagna gränshinder. Detta har inte skett trots, utan på grund av, vår starka tilltro till kärlekens budskap. Denna naivitet måste få ett slut, annars blir den slutet för oss”, skriver Torstensson.

Norbergs badkarsinlägg i terrordebatten har mötts av en hel del hånfulla kommentar på Twitter:

Vad oroar dig mest?
1805 röster (se resultat)

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag