Liberalerna i Trollhättan vill införa slöjförbud

Foto: Max Pixel
  • Onsdag 27 sep 2017 2017-09-27
E-post 2062

TROLLHÄTTAN Liberalerna i Trollhättan vill införa slöjförbud för alla som deltar eller jobbar i kommunala verksamheter. Förslaget är del av ett åtgärdspaket framförd som kritik mot det rödgröna styret i kommunen.

Liberalerna i Trollhättan motsätter sig den rödgröna majoritetens integrationspolitik. De lämnar nu in tolv motioner som ska ämna att öka integrationen. Ett av förslagen är att införa ett slöjförbud i skolor och andra kommunala verksamheter, det uppger Ttela.

Liberalerna i Trollhättan har lagt flera förslag i kommunfullmäktige rörande integrationen. Ett av förslagen är att kommunen ska ta fram en plan mot våldsbejakande extremism. Gruppledare, Rita Paulsson Svensson (L), lägger nu fram ett paket i form av tolv motioner.

Rita Paulsson Svensson menar att otryggheten i vissa delar av Trollhättan gör det nödvändigt att komma med kraftiga förslag som kan verka för en ökad integration. Rita Paulsson Svensson uppger även att Liberalerna har tröttnat på den rödgröna majoritetens politik.

– Majoriteten svarar alltid att det är polisens som ansvarar för ordning och trygghet, och hänvisar till fina begrepp i en strategi för social hållbarhet. De har misslyckats. Nu visar vi att vi vill, vi kan, vi vågar. Det finns mycket en kommun kan göra för att det inte ska brinna igen, säger hon, till Ttela.

Av de förslag som liberalerna lägger fram inser Rita Paulsson Svensson att det som kan framstå som mest kontroversiellt är förslaget om att alla som deltar och arbetar inom kommunens verksamheter måste ha klädsel fri från religösa och politiska symboler.

När Rita Paulsson Svensson får frågan om huruvida detta inte kan leda till att fler muslimska flickor hålls hemma eller skickas till religösa friskolor svarar hon att risken finns men att kommunen inte får backa.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag