Liberalerna vill göra det straffbart att bära skottsäker väst

Försvarsutskottets ordförande Allan Widman (L). Foto: Flickr
  • Torsdag 16 feb 2017 2017-02-16
E-post 248

STOCKHOLM Det ska bli straffbart att bära skottsäker väst för då minskar våldsnivån i samhället, enligt försvarsutskottets ordförande, Allan Widman (L), som nyligen skrivit en riksdagsmotion där han kräver straff för västbärande på allmän plats.

Försvarsutskottets ordförande, Allan Widman (L) har skrivit en riksdagsmotion där han kräver att det ska bli straffbart för privatpersoner att bära skyddsväst på allmän plats. Enligt Widman bidrar skyddsvästar till en våldsupptrappning i samhället och ett förbud mot västarna skulle därmed sänka våldsnivån.

”Det ligger nära till hands att tro att den känsla av personlig trygghet som bärande av skyddsväst ger medverkar till att sänka tröskeln för användande av grovt våld”, står det i riksdagsmotionen från Widman mfl.

I januari överlevde en 18-åring i Malmö en skottlossning tack vare att han hade på sig en skottsäker väst. Det rapporterar Sydsvenskan. Han hade träffats av flera skott, i benen och i nedre kroppen. En av kulorna hade dödat honom om den inte fastnat i hans skottsäkra väst som i det fallet räddade hans liv.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag