Liberalernas danska systerparti: Icke-västlig muslimsk invandring har skadat mer än gynnat Danmark

Foto: European Union
  • Tisdag 25 aug 2020 2020-08-25
E-post

DANMARK Icke-västliga muslimska invandrare kräver särrättigheter i skolor och i simbassänger och vägrar omfamna det danska. Den icke-västliga invandringen har också resulterat i invandrargäng som begår grova brott med ett våldskapital och hänsynslöshet som aldrig förut skådats. Danmarks förra migrationsminister Inger Stöjberg sågar invandringen från muslimska länder i en debattartikel i BT.

Det är i en debattartikel från den 9 augusti som Stöjberg, som är vice ordförande för Venstre och rättspolitisk talesperson, skriver om hur ”den icke-västerländska och därmed främst den muslimska invandringen” har lett till mer problem än gagn för Danmark.

Venstre är danskt systerparti till svenska Liberalerna men har en betydligt mer restriktiv syn på migration och förespråkar hårdare regler för invandrare än de svenska kollegorna

”Man kan lika gärna vara ärlig och säga det rakt ut: Den icke-västerländska och därmed främst den muslimska invandringen har skadat Danmark mycket mer än den har gynnat”, skriver Stöjberg.

Hon påpekar att det finns muslimska invandrare som klarar sig bra i det danska samhället men att de är allt för få.

Stöjberg varnar för invandrare som utnyttjar det danska välfärdssamhället och som vägrar bli en del av det danska samhället.

”Listan över olyckor som orsakats av denna invandring är lång och innehåller allt från brottslighet till social kontroll (hederskultur) krav på särskilda rättigheter i skolor, arbetsplatser och simbassänger; utnyttjande av sociala förmåner; brist på lust att bidra; respekt för myndigheter och direkt osäkert beteende på gator och gränder”, skriver hon.

Inger Stöjberg ser två skäl till den uppkomna situationen. Dels har allt för många kommit till Danmark, och dels har Danmark inte ställt tillräckligt hårda krav på invandrarna att ”bete sig ordentligt” och att ”ta Danmark till sitt hjärta” om man vill bo där.

Ett konkret problem som Stöjberg kopplar till invandringen från icke-västliga muslimska länder är kriminalitet. Hon hänvisar till dansk statistik som visar att invandrare och ättlingar till invandrare från icke-västliga länder är överrepresenterade med 255 procent i fängelserna.

Men Stöjberg menar att det inte bara är att invandrarna begår fler brott. Det är också karaktären på brotten som förändrats.

”Det är inte längra bara ett stulet tuggummi i det lokala snabbköpet. Nej, det är skjutningar på öppen gata, det är vansinneskörningar i innerstäder och det är omotiverade gruppattacker mot oskyldiga”, skriver Stöjberg.

En del av den nya brottsligheten är kopplad till invandrargäng som har ett våldskapital som Stöjberg menar är något nytt.

”Invandrargängen är och kommer att vara en destabiliserande faktor både på grund av den aldrig tidigare skådade beredskapen för våld som de uppvisar, men också det faktum att de inte håller våldet ”inom sina egna led”, men också låter det gå ut över oskyldiga”, skriver Stöjberg och tillägger:

”Det finns egentligen bara en lösning på dessa härdade kriminella utlänningar: Utvisning från Danmark!”

Venstres svenska systerparti Liberalerna har tidigare velat införa sociala insatsgrupper för vuxna mellan 20-30 som vill ha hjälp att lämna den kriminella världen.

Stöjberg är skeptisk till den typen av satsningar.

”All erfarenhet visar att resocialiseringsprogram är ett slöseri med energi mot denna typ av brottsling”, skriver hon.

Stöjberg avslutar med att uppmana till ett mer konsekvent agerande mot kriminella utlänningar. Hon påpekar att det är individer som Danmark utan problem kan klara sig utan.

”De skrattar åt oss när vi i bästa mening försöker integrera dem i samhället, för poängen är att de inte vill vara en del av Danmark.

Men det sliskiga skrattet försvinner och förvandlas till förtvivlan och tårar först när de hamnar i rätten på den åtalades bänk med ett utvisningsstraff hängades över huvudet”, skriver Stöjberg.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag