Liberalernas offensiva beslut: Ska verka för att ge upp Sveriges självständighet

Foto: Martin Rulsch / Wikimedia Commons
  • Söndag 19 Nov 2017 2017-11-19
E-post 3650

SVERIGE I framtiden kan Sverige vara utan sin självständighet. I vart fall om Liberalerna får bestämma. Det meddelar Cecilia Wikström på Twitter på söndagen där hon gläds över att partiet tagit beslut om att EU ska bli en federation. Men idén om att ge upp Sveriges självständighet möter kritik.

Ska Sverige vara ett självständigt land eller styras helt och hållet av EU? Om Liberalerna får bestämma ska EU bli en federation där länderna som ingår i EU i praktiken ger upp sin självständighet och ingår i den nya sammanslutningen av olika geografiska områden som idag är självständiga länder. Detta meddelar Liberalernas EU-parlamentariker Cecilia Wikström på Twitter.

”Liberalerna tog nu beslutet att verka för att EU blir en federation! Äntligen!!!!”, skriver hon i en tweet.

Men Liberalernas långtgående planer på att göra EU ännu mäktigare möter kritik. Några skriver att de aldrig någonsin kommer rösta på Liberalerna, andra skriver att de hoppas att Liberalerna åker ur riksdagen i nästa val. Svenska Dagbladets ledarskribent Ivar Arpi ställer ett par syrliga retoriska frågor på Twitter.

”Ja, varför ska Sverige vara en suverän stat egentligen? Varför ska svenska medborgare, och inte andra, bestämma i Sverige?”, skriver han.

Ska EU bli en federation?
6521 röster (se resultat)

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag