Liberalernas politiker i Trollhättan med gråten i halsen: Jämför Kronogården med kriget i Beirut

En busskur är krossad i Kronogården. Foto: Rita Paulsson Svensson
  • Torsdag 1 sep 2016 2016-09-01
E-post

TROLLHÄTTAN Liberalernas lokalpolitiker i Trollhättan, Rita Paulsson Svensson, gav sig ut och filmade i Kronogården under natten mot torsdagen. – Nästan så jag skulle kunna påstå att det är ännu värre än när det var som mest krig i Beirut, säger lokalpolitikern med gråten i halsen i en video.

Natten mot torsdagen fortsatte oroligheterna med stenkastning och bränder i utanförskapsområdet Kronogården i Trollhättan. En som begav sig ut på platsen var lokalpolitikern Rita Paulsson Svensson från Liberalerna och hon filmade med sin mobiltelefon samtidigt som hon berättade vad hon tänkte om det som händer i stadsdelen.

– Jag vill veta vad som händer för jag känner mig fruktansvärt ansvarig men även arg över att vi inte kan göra mer, säger hon i videon.

Jämförde med krigets Beirut

När Nyheter Idag ringer till Rita Paulsson Svensson berättar hon att hon själv kommer från Libanon och minns kriget i Beirut. Hon säger att Kronogården upplevdes som ett område med undantagstillstånd och att hon fick minnena tillbaka från kriget när hon var yngre.

– Det cirkulerar två polishelikoptrar nu. Det är helt dött. Nästan så jag skulle kunna påstå att det är ännu värre än när det var som mest krig i Beirut, säger hon i videon.

– Jag vill både skrika och gråta, fortsätter hon.

Hon konstaterar att det finns människor i fönstren som tittar ut, men att ingen vågar gå ut på gatan. Några sekunder senare kämpar hon för att hålla tillbaka tårarna över det som händer i Kronogården.

– Varför finns det inte fler politiker här ute? Jag blir arg, jag vet inte vad jag ska säga. Varför står inte de ansvariga där med polisen utanför området om de inte vill gå in här? Varför?

Nedan kan du se lokalpolitikerns känslosamma video över situationen i området

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag