”LIBERTARIANS FOR TRUMP” har grundats av ekonomiprofessor

Ekonomiprofessorn Walter Block grundar kampanjorganisationen Libertarians for Trump för att stötta den president med rimlig chans att vinna presidentvalet som står närmast libertarianismen. Foto: Gage Skidmore (CC-BY)
  • Torsdag 17 mar 2016 2016-03-17
E-post 34

USA Professorn och författaren Walter Block grundar kampanjorganisation för att stötta presidentkandidat Donald Trump. ”Visst kan vi konstatera att Donald Trump inte är någon Ron Paul inom utrikespolitiken, inte inom något annat område heller för den delen”, skriver han i ett uttalande. ”Men oavsett står han högt över något av de andra republikanska alternativen.”

Den kontroversielle ekonomen och filosofen Walter Block har bildat Libertarians for Trump med förhoppningen att de många libertarianer som tidigare stött Ron Paul ska lockas över till en kampanjorganisation för vad Block menar vara ”en mer möjlig om än bara nästan libertariansk presidentkandidat”. Grundandet av kampanjorganisationen tillkännagavs under tisdagen på Lew Rockwells, anarkisten, den politiske kommentatorn och grundaren av Ludwig von Mises Institutet, webbplats.

”Det ’perfekta’ är det ’godas’ fiende” skriver Walter Block i sitt uttalande, och manar sina anhängare och kollegor att stötta ”den kandidat som har rimlig chans att faktiskt bli president och som står NÄRMAST libertarianismen”.

Walter Block lyfter fram Trumps kritik mot det US-amerikanska ”kriget mot terror” som kostat 6 biljoner US-dollar och 7000 USA-soldaters liv (för att inte tala om de andra). Ett krig som han menar vara det som skapat en ännu större, mera aggressiv och radikal islamistisk fiende än vad landet hade då de först gav sig ut på ett evigt krig för en evig fred, efter attackerna mot tvillingtornen 11 september 2001. Block lyfter också fram Trumps motvilja att gå in i en styrkemätning med Ryssland i fallet Ukraina som något positivt.

Professorn i ekonomi på Loyola University i New Orleans tillhör vad som kallas Österrikiska skolan inom ekonomisk teori och är kanske mest känd för sin bok Defending the Undefendable där han gör en brännande vidräkning med den ingrott samhälleliga och kulturella aversion som finns mot hallickar, langare, utpressare, korrupta poliser, lånehajar och andra som han menar vara ”ekonomins hjältar”.

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag