Limhamns kyrka slutar twittra efter kritik

Bild: Wikimedia Commons/Faksimil Twitter
  • Lördag 8 Dec 2018 2018-12-08
E-post 804

MALMÖ Limhamns kyrka avslutar sin aktivitet på Twitter efter den hårda kritiken mot att man utsett Greta Thunberg till Jesus efteträdare. 

När Limhamns Kyrkas twitterkonto utsåg den 15-åriga klimataktivisten Greta Thunberg till Jesus efterträdare blev kritiken hård. Nu väljer kyrkan att sluta twittra helt. I ett sista inlägg ber Limhamns Kyrka om ursäkt och skriver att de lämnar ”arenan”. Inlägget är undertecknat av församlingsherde Jonas Persson.


Det är inte första gången Limhamn Kyrkas twitterkonto hamnar i blåsväder. Bland annat har man tagit ställning för böneutrop och skämtat om Anders Borg när den före detta finansministern hängdes ut i medier efter att ha betett sig illa på fyllan.

Ann Heberlein hör till dem som varit kritiska till Limhamn Kyrkas twittrande, som hon ansåg tog politisk ställning på ett olämpligt sätt.

– Det måste kännas svårt för dem när prästerna hela tiden pumpar ut politiska budskap, och sedan ska de träffa en av dessa präster för till exempel ett sorgesamtal. Prästerna möter människor i sårbara situationer, och då tror jag att det kan vara ett problem för den sörjande att samtidigt känna sig underkänd för sina politiska åsikter – för Limhamns kyrka framställer det ju som något okristligt och omoraliskt att tycka att till exempel böneutrop är en dålig idé, sade Heberlein i en intervju med Lokaltidningen Malmö. 

På Twitter går åsikterna isär om att Limhamns Kyrka slutar twittra.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag