Linda Skugge om OnlyFans: Jag gör det för pengarna

Bild: OnlyFans/Per A.J. Andersson/CC BY-SA 4.0
  • Onsdag 16 aug 2023 2023-08-16
E-post

I en krönika i Expressen talar författaren Linda Skugge slutligen ut om sitt uppmärksammade konto på porrsajten OnlyFans. Och enligt Skugge är det för pengarnas skull som hon säljer hårdporr på sajten.

Veckans kultursnackis har utan tvekan varit Linda Skugges konto på OnlyFans, där författaren och krönikören säljer hårdporr till sina följare. Bland feminister går åsikterna om Skugges tilltag isär: en del menar att hon deltar i ”unket kvinnoförtryck”, medan andra anser att hon ”ger mig en känsla av både andrum och svängrum”.

Linda Skugge har inte kommenterat sitt OnlyFans-konto till några medier, och på tisdagen publicerade Expressen en krönika där Skugge slutligen talar ut om saken. Tidigare har Skugge skrivit att det hela är ”performance art”, ett påstående hon backar ifrån i den färska krönikan.

”Konsten var ett slags nödlögn för att få ett slut på drevet” skriver Skugge den här gången, för att lite senare i texten skriva att ”Konsten skiter jag fullständigt i. Den driten får någon annan skriva om.”

Istället handlar det helt enkelt om inkomsterna från OnlyFans, i kombination med sjukdomen Addisons som Skugge har diagnostiserats med sedan flera år tillbaka och innebär att binjurarna producerar för lite av hormonerna kortisol och aldosteron.

”Plötsligt var träningen och boendet finansierat och jag kunde fortsätta med min dagliga smärtlindring på gymmet och i löpspåret och sedan växte allt rekordartat och någons blick när hen fick shoppa fritt på mitt kort kommer jag aldrig glömma, det är nog mitt livs lyckligaste ögonblick” skriver Skugge.

Skugge ger även kängor till medierna – ”Alla medier vill att jag pratar ut men jag säljer hellre fittan och thongs på OF än ger mig gratis till radio, tv och tidningar” – och feministerna – ”Ingen hjälp kom från medelklasskvinnorna (feministerna som ömmar för hororna) utan från dudes som älskar mina nudes och jag kan bara inte överge dem nu” – innan hon konstaterar att ”Onlyfans räddade bokstavligen mitt liv.”

Läs även: Feministgräl när Linda Skugge säljer hårdporr på OnlyFans

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag