Linda Staaf får inte jobb på Justitiedepartementet – blir kvar på Noa

Bild: Europol
  • Tisdag 13 dec 2022 2022-12-13
E-post 255

På tisdagen avslöjade Nyheter Idag att det inte finns några uppgifter om en anställning för Linda Staaf på Justitiedepartementet. Nu rapporterar Expressen att Linda Staaf kommer bli kvar på Noa.

I september uppgav Noas underrättelsechef Linda Staaf att hon fått ett nytt jobb på Justitiedepartementet med start den 11 januari.

– Jag har själv tagit initiativet att börja på Justitiedepartementet för att det är en hög politisk fråga att arbeta med organiserad brottslighet, sade Staaf till Expressen.

Staafs uppgift bekräftades av  Göran Millbert, chef för justitiedepartementets polisenhet.

– Hon ska arbeta med utvecklingen av arbetet mot grov organiserad brottslighet. Det är ett välkommet tillskott, sade Millbert till Expressen.

Läs även: Inga uppgifter om att Staaf fått anställning på Justitiedepartementet

På tisdagen avslöjade emellertid Nyheter Idag att det inte finns några uppgifter om någon anställning för Linda Staaf på Regeringskansliet.

”Hon är inte anställd. Vid så kallad stabstjänstgöring skrivs normalt en överenskommelse mellan Regeringskansliet och myndigheten för perioden, som syftar till att skapa tydlighet kring arbetsmiljöansvar etc. I detta fall har någon överenskommelse ännu inte tagits fram. Då hon inte har sökt en tjänst finns inga ansökningshandlingar” skrev Jenny Ryderstedt på Regeringskansliets presstjänst till Nyheter Idag.

Nu rapporterar Expressen att Linda Staaf inte kommer börja arbeta på Justitiedepartementet utan blir kvar på Noa.

Det ska vara Noa:s chef Johan Olsson som har tagit ett beslut om att Staaf inte ska påbörja sin tjänst på departementet.

– Jag vet inte vilka arbetsuppgifter hon kommer att få på Noa, säger Olsson till Expressen.

Jenny Rydenstedt på Regeringskansliets presstjänst skriver till Expressen att det aldrig var tal om någon anställning för Staaf, utan att det hade i så fall hade handlat ”om en så kallad stabstjänstgöring där hon lånas in från Polismyndigheten under en begränsad tid”.

Justitieminister Gunnar Strömmer säger till Expressen att han fört samtal med polismyndigheten innan de fattade tisdagens beslut.

– Jag har fått information om hur polisen har resonerat i frågan. Men det är ju deras överväganden och deras beslut, säger Gunnar Strömmer.

Nyheter Idag har även konstaterat att det inte finns någon loggad korrespondens mellan Linda Staaf och Regeringskansliet. Linda Staaf finns inte heller med på hemsidan för polisens Nationella ledningsgrupp.

Läs även: Detta talar för att Linda Staaf ljuger

Läs även: Rikspolischef Thornberg utsåg utredare som friat honom tidigare: ”Det stinker”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag