Lisette tvingade pojkvännen Niklas gå med mensblodad binda i 24 timmar

  • Fredag 5 okt 2018 2018-10-05
E-post 5299

I ett videoklipp på Youtube ”tvingas” pojkvännen Niklas Odén att bära en blodig mensbinda innanför kalsongerna under ett helt dygn. Detta för att han ska lära sig hur det känns att vara tjej med menstruation. – Varför säga nej, det är ju en till upplevelse, säger Odén i SVT Opinion Live.

Youtubern Lisette Alfredsson ville att pojkvännen Niklas Odén skulle få testa på hur det är att gå runt med en blodig binda i kalsongerna. Han gick med på förslaget och det hela dokumenterades i ett videoklipp som sedan publicerats på Youtube.

Videoklippet har titeln ”Lisette Tvingar Niklas: BINDA I 24 TIMMAR” och där övervakar Lisette sin pojkvän när han sitter på toan och ska ta på sig mensskyddet, så att allt går rätt till.

– Sen har jag faktiskt förberett med blod här, älskling, säger Lisette i videon varpå Niklas får droppa på en tjock röd vätska i mensskyddet innan han tar på sig byxorna.

Paret medverkade i SVT Opinion Live under torsdagen där ämnet var uppe för diskussion. Där berättade Niklas om sin upplevelse.

– Varför säga nej, det är ju en till upplevelse. Jag fick en liten inblick i hur det är, säger han samtidigt som Lisette fyller i att han slapp ha mensvärk.

Myndighet beviljar halv miljon för ”menscertifiering av arbetsplatser”

Jämställdhetsmyndigheten har beviljat 530 010 kronor till organisationen Mensen för projektet ”Menscertifiering av arbetsplatser”. Detta möter stark kritik från Kristianstadsbladets Caroline Dahlman. Både företrädare för Mensen och Dahlman debatterade frågan i Opinion Live.

– Jag anklagar de matkhavare som valt att lägga 500 000 på det här projektet. Vi har brister i statens kärnverksamhet, man drar ner på LSS, pensionärer har svårt att få ekonomin att gå ihop, vi ser hur våldtäktsfall inte blir lösta och utredningar läggs på hög. Då måste politiker prioritera.

Ingen från Jämställdhetsmyndigheten ville komma till Opinion Live och bemöta kritiken. Däremot närvarade Miljöpartiets jämställdhetspolitiska talesperson Annika Hirvonen Falk och hon är positiv till satsningen på Menscertifiering av arbetsplatser.

– Kvinnor och män har inte samma möjligheter och rättigheter i alla delar av sina liv. Nu pratar vi om ett projekt som handlar om att möjliggöra för fler kvinnor att ha bra arbetsvillkor kopplat till sin menstruation. Det här är någonting som inte har gjorts tidigare.

– Om det här blir ett lyckat projekt och man kan sprida det här så kan det faktiskt leda till att färre kvinnor behöver sjukskriva sig lika ofta och att vi kan motverka många sociala problem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag