LIVE: Tymoshenko och Klitschko talar på EPP kongressen i Dublin

Foto: wikimedia commons
  • Torsdag 6 mar 2014 2014-03-06
E-post 0

Nyheter Idag livesänder presskonferens från Dublin där Tymoshenko och Klitschko ska tala på EPP kongressen i Dublin.

Upp till 2.000 delegater närvarar just nu på  EPP-konferensen, där gruppen väntas välja ny kandidat att efterträda José Manuel Barroso som ordförande för EU-kommissionen. Samtidigt är situationen i Ukraina och på halvön Krim ett hett ämne som vi räknar med kommer bli föremål för diskussioner.

EPP betyder översatt ”Europeiska folkpartiet” och är Europeiska Unionens största partigrupp. Från Sverige är både Moderaterna och Kristdemokraterna medlemmar i EPP.

Nyheter Idag kommer bevaka vad som sägs under konferensen samt vilken kandidat som kommer efterträda Barosso. Detta är extra aktuellt eftersom val till EU-parlamentet kommer hållas i år. Även vad Tymoshenko och Klitschko kommer säga i sina tal under konferensen räknar vi med att kunna återge i efterhand.

Sara Skyttedal från Kristdemokraterna är en av personerna som träffar Tymoshenko på den pågående kongressen. På twitter delar hon med sig av nedan bild.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag