Livesändning från Åkessons tal på Nytorget

Jimmie Åkesson intervjuas av Nyheter Idag. Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 13 sep 2014 2014-09-13
E-post 0

VALET 2014 Idag håller Jimmie Åkesson sitt finaltal på Nytorget, Södermalm i Stockholm. Nyheter Idag är på plats och vi kan även visa en livesändning från platsen. – Vill slutföra det som vi påbörjade tidigare på Nytorget, säger Joakim Wallerstein till Nyheter Idag.

Det har varit en hektisk valrörelse för Sverigedemokraterna och en intensiv mediebevakning inför det stundande valet imorgon. Flera opinionsmätningar visar att partiet återigen ser ut att dubbla sitt stöd, från 5,7 procent i förra valet till över 10 procent nu på söndag.

Nyheter Idag har talat med Joakim Wallerstein som ansvarat för Sverigedemokraternas valturné runt Sverige.

– Sedan förra eventen på Nytorget har Jimmie Åkesson besökt över 75 arbetsplatser, 174 torgmöten och det här eventet blir det sista i valrörelsen, berättar Wallerstein.

Förra gången Sverigedemokraterna var på Södermalm fick Jimmie Åkesson avbryta i förtid. En kvinna valde då att gå fram till partiledaren och kasta en tårta i ansiktet, en händelse som fick stor medial uppmärksamhet.

– Vi vill avsluta denna stora valrörelse på ett storslaget sätt, och det gör vi bäst på Nytorget där vi inte kunde slutföra sist, avslutar Wallerstein för Nyheter Idag.

Sändningen beräknas starta någon gång efter 17-tiden och pågå till ungefär klockan 19.

Nedan kan du se dagens livesändning från Nytorget, Södermalm där Sverigedemokraterna avslutar sin valturné.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag