Livlig paneldebatt om ”A Swedish Elephant” – ”SVT är inte vänster” enligt Anders Lindberg

Anders Lindberg. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 10 jul 2018 2018-07-10
E-post 577

VISBY Den 3 juli släpptes dokumentären ”A Swedish Elephant” under Almedalen. Inför visningen hölls en paneldiskussion mellan flera framstående medieprofiler, där bland annat Anders Lindberg påstod att public service inte är vänster.

Den 3 juli under Almedalsveckan anordnades en visning av världspremiären av dokumentären ”A Swedish Elephant”. Innan dokumentären visades anordnas en paneldebatt med flera profilerade människor.

I panelen fanns komikern och podcastaren Aron Flam, debattören Alexander Bard, Aftonbladets politiske chefredaktör Anders Lindberg, Henrik Johansson från Inte Rasist Men, debattören Jessica J Stegrud och Maria Rashidi, ordförande för Kvinnors Rätt.

A Swedish Elephant har producerats av Göran Uhlin och Richard Gardt och är finansierad via crowdfunding. Det är oklart om den kommer att sändas på SVT.

Dokumentären, som är en intervjufilm, sitt avstamp i Sveriges extrema position på World Value Survey-kartan och avhandlar därefter en rad olika aktuella ämnen:

– Flyktingkrisen 2015 och dess effekter på det svenska samhället
– Debattklimatet/polarisering
– Medias roll i det hela
– De ensamkommande afghanerna
– Brottslighet/trygghet
– Segregationen i våra särskilt utsatta områden

Under panelsamtalet påstår Anders Lindberg, politisk chefredaktör på Aftonbladet, att SVT inte är vänsterdominerat.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag