LO-profil hyrde ut lägenhet till transvestiters bordellverksamhet

Foto: Wikipedia
  • Tisdag 20 jun 2017 2017-06-20
E-post 1336

STOCKHOLM En känd LO-profil hyrde ut sin lägenhet till spanska prostituerade transvestiter som bedrev bordellverksamhet i hans bostad. – Det började med att jag skulle hyra ut den under semestern och sedan växte det i omfattning, säger han. 

En LO-profil har ertappats med att ha hyrt ut sin bostad utan tillstånd från hyresvärden. Han har ej heller skattat för inkomsterna. Inte nog med att LO-profilen hyrt ut bostaden utan tillstånd har lägenheten i sin tur drivits som bordell där man bland annat kunna köpa sex av spanska transvestiter. Detta avslöjar Aftonbladet.

Aftonbladet har dock valt att skydda LO-profilen från att hängas ut med namn, men tidningen skriver att det rör sig om en profilerad person som uttalar sig i media och skriver debattinlägg, bland annat om skattenivåer.

LO-profilen har hyrt ut sin lägenhet på sajten Airbnb för 1326 kronor per natt, där minsta uthyrningsperiod är fem nätter. Hittills har 48 personer recenserat boendet, om samtliga 48 personer har bott på adressen i minimum fem nätter har LO-profilen tjänat in extrainkomster på flera hundratusentals kronor.

För att få hyra ut sin lägenhet måste man ha ett tillstånd från sin hyresvärd. LO-profilen har inte haft ett sådant tillstånd.

I slutet av förra året slog Stockholmspolisens prostitutionsgrupp till mot LO-profilens bostad. Lägenheten hade nämligen förvandlats till en bordell där spanska transvestiter sålde sex.

I förhör uppger en av de prostituerade transvestiterna att de hade upp till sju kunder per dag samt att de betalat LO-profilen mellan 1400-1500 euro för att hyra lägenheten.

I polisförhör menar dock LO-profilen att de prostituerade spanska transvestiterna inte behövt betala honom mer än 8000 kronor för sju nätter.

LO-profilen åtalades för koppleri men friades av Stockholms tingsrätt. Han bestämde sig till sist för att sluta hyra ut lägenheten och menar att det hela började smått men sedan råkade allt växa i omfattning.

– Det började med att jag skulle hyra ut den under semestern och sedan växte det i omfattning. Jag kan förstå att det kan uppfattas som stötande. Nu ska jag naturligtvis göra rätt för mig, säger han till Aftonbladet. 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag