Locket på från Vänsterpartiet om Dror Feilers störningsaktion

Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 26 maj 2018 2018-05-26
E-post 485

STOCKHOLM Under lördagen deltog Dror Feiler, tidigare kandidat för Vänsterpartiet till Europaparlamentet, i en störningsaktion mot Medborgerlig Samling och Alternativ för Sverige som höll olika torgmöten i centrala Stockholm. Vänsterpartiets presstjänst vill inte kommentera Dror Feilers aktivism.

Musikern, kompositören och aktivisten Dror Feiler som kandiderat till både riksdag och Europaparlament för Vänsterpartiet, deltog när ett 20-tal aktivister försökte störa torgmöten som Medborgerlig Samling och Alternativ för Sverige arrangerade på lördagen i Stockholm.

Nyheter Idag frågade aktivisterna vad de hade för politisk hemvist.

– Vi är en grupp med olika antirasister, sade en kvinna som ingick i aktivistgruppen innan hon blev avbruten av en av sina medaktivister som fyllde i:

– Vi har inga kommentarer. Vi pratar bara med riktiga journalister.

Efter att ha skrikit under Alternativ för Sveriges torgmöte vid Stureplan så fortsatte aktivisterna – däribland Dror Feiler – bort till Norrmalmstorg där Katerina Janouch och Medborgerlig Samling höll sitt möte.

Efter några minuters skrikande så tystnade aktivisterna, under uppsyn av poliser.

Nyheter Idag ringde upp Vänsterpartiets pressjour och frågade hur man ser på Dror Feilers deltagande i störningsaktionen.
– Vi kommenterar inte någonting i det där ärendet, säger Jenny Bank på Vänsterpartiets pressjour.

Dror Feiler har själv kommenterat dagens aktion på Twitter:

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag