Locket på hos Missing People om vad de fann: ”Något som direkt kunde kopplas till flickan”

Här söker Missing People efter Lisa Holm. Bilden är ett montage. Foto: Kenneth Söderlund
  • Lördag 13 jun 2015 2015-06-13
E-post 129

VÄSTRA GÖTALAND Under en presskonferens bekräftade polisen att det var ett fynd av Missing People som till slut gav svar på var den eftersökta Lisa Holm fanns. Men vad som egentligen hänt, eller vad Missing People fann, vill ingen i nuläget berätta. Men på internet försöker nu flera personer lägga pussel i frågan om varför 17-åringen nu är död.

Klockan 13.30 på lördagen berättade polisen på en presskonferens om arbetet med utredningen om 17-åriga Lisa Holm. Sent på fredagskvällen stod det klart att arbetet tagit en ny vändning och att två personer är anhållna för mord. En central del i att polisen kunde anhålla två personer uppges bero på ett fynd av Missing People.

Missing Peoples presstalesman Kenneth Söderlund har varit på plats och deltagit i sökandet efter Lisa Holm i tre dygn, berättar han i telefonen för Nyheter Idag. Men på frågan om vad det var som Missing People fann, som polisen berättade om under dagens presskonferens, är Söderlund tystlåten.

– Vi varken dementerar eller bekräftar något. Vi får inte uttala oss om just den händelsen, vi har fått sådana direktiv från polisen.

”Tiotals fynd har hittats”

En sak som står klar är att Missing People funnit flera fynd som är intressanta i brottsutredningen om Lisa Holms död. Men Söderlund påpekar återigen att han inte kan gå in på några detaljer om vad dessa fynd kan tänkas vara för något, eller var någonstans dessa har hittats.

– Ärligt talat vet jag inte, men det är säkert tiotals fynd. Alltså väldigt många fynd. Om du tänker att tre tusen människor är ute i öppna fält och ute i skogen så hittar vi mycket som inte naturligt ska ligga där, säger Söderlund.

Av de fynd Missing People gjort är en ”handfull” intressanta, förklarar Söderlund i telefonen. Det avgörande fyndet hittades på fredagen strax före klockan 19.

Och det var något som man vet tillhörde Lisa Holm?

– Ja, det har polisen bekräftat.

Ett föremål av något slag?

– Något som direkt kunde kopplas till flickan.

Mer än så vill inte Söderlund säga och i medier är det knapphändigt med information om vad polisen funnit. De personer som är anhållna och misstänkta för mord är enligt uppgifter till Aftonbladet från Litauen och ska vara i 30-års åldern.

I sökandet efter Lisa Holm har Missing People haft rekord i antalet frivilliga som hjälpt till i arbetet, poängterar Söderlund. Samtidigt är intresset på internet ovanligt stort, en diskussionstråd på forumet Flashback, där personer försöker lägga pussel i händelsen, har i skrivande stund över 14 miljoner visningar.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag