Löfven: ”Bäst att inte vara verksam i landet”

Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 24 okt 2021 2021-10-24
E-post 1727

SVERIGE När statsminister Stefan Löfven (S) har avgått vill han så småningom börja jobba igen – men inte i Sverige.
– Jag tror att det är bäst att inte vara verksam i landet, utan kanske hitta något annat, säger han till Göteborgs-Posten.

I intervjun för GP, som återges av Expressen, berättar Stefan Löfven om hur livet blir när han snart lämnar rollerna som partiledare och statsminister och troligen ersätts av Magdalena Andersson.

Han säger att det ska bli skönt att leva mer som en vanlig person.

– Att alltid, oavsett om jag bara ska köpa en liter mjölk, behöva förvarna säkerhetsvakterna. De är fantastiska allihopa, men att kunna gå ut och köpa mjölk utan att behöva skyddsvakter är något man längtar efter, säger Löfven.

Han berättar att han och Ulla Löfven tänker bo kvar i Stockholm, men att han siktar på en internationell karriär.

– Jag har inte bråttom, men jag kommer inte kunna sätta mig ner och inte göra någonting. Så kan jag hitta något där jag kan göra en insats för ett samhälle, då vill jag gärna göra det. Men jag tror att det är bäst att inte vara verksam i landet, utan kanske hitta något annat.

Läs även: Löfvens dystra facit

Läs även: Löfven vägrar lyda EU-nämnden om kärnkraft

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag