Löfven kallar in säkerhetspolitiska rådet efter det blodiga förortsvåldet

Stefan Löfven (S). Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 14 mar 2017 2017-03-14
E-post 606

STOCKHOLM Nu stämmer Stefan Löfven i bäcken mot det blodiga våldet i svenska förorter som krävt flera människoliv bara sedan nyår. Samtidigt förklarar statsministern att han inte är orolig för att polisen har tappat kontrollen.

Under tisdagen stå det klart att statsminister Stefan Löfven kallar in det säkerhetspolitiska rådet för att diskutera utvecklingen i svenska förorter. Den senaste tiden har en rad blodiga mord inträffat bara i Stockholms norra förorter. Även i Malmö har ett antal skottlossningar förra året och i år bidragit till en negativ bild av samhällsutvecklingen.

Därför extrainkallas nu det säkerhetspolitiska rådet, där även inrikesminister Anders Ygeman (S), försvarsminister Peter Hultqvist (S), utrikesminister Margot Wallström (S) och vice statsminister Isabella Lövin (MP), samt deras statssekreterare, ingår. Även cheferna från Polisen, Ekobrottsmyndigheten och Skattemyndigheten kallas in till mötet, rapporterar TT enligt Aftonbladet.

– Det är för mycket. Den organiserade brottsligheten måste knäckas, säger Löfven till TT.

Rådet inrättades 2014 och är till för att diskutera säkerhetsläget i Sverige.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag