Löfven kan tänka sig att vilja lösa problemet att få vågar vittna: ”Men jag har inga konkreta förslag”

Stefan Löfven (S). Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 23 jan 2018 2018-01-23
E-post 725

MALMÖ Statsminister Stefan Löfven fick, under sitt besök i Rosengård under måndagen, frågan om han tänka sig att tillåta anonyma vittnen.
– Vi måste kontinuerligt se över hur vi kan stärka rättssamhället. Om vi har problem med vittnen så måste vi fundera på hur det ska göras, men jag har inga konkreta förslag på vad det skulle kunna komma att innebära. Men vi måste naturligtvis säkerställa att vi kan lagföra och få dem som ska vara bakom lås och bom att vara det, svarar statsminister Löfven.

Under måndagen besökte statsminister Stefan Löfven Rosengård i Malmö. Löfven berättade för journalistuppbådet på plats att han känner avsky och förakt för attackerna mot svenska poliser. Det uppger Omni.

Löfven fick även frågan, under en pressträff, om hur han ser på att tillåta anonyma vittnen för att förmå fler att våga vittna om allvarlig brottslighet. Då svarade statsministern att om det finns problem med vittnen så måste man göra något åt det, men han har ännu inga konkreta förslag på hur.

– Vi måste kontinuerligt se över hur vi kan stärka rättssamhället. Om vi har problem med vittnen så måste vi fundera på hur det ska göras, men jag har inga konkreta förslag på vad det skulle kunna komma att innebära. Men vi måste naturligtvis säkerställa att vi kan lagföra och få dem som ska vara bakom lås och bom att vara det, säger Löfven, enligt Omni.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag