Löfven menar att kritik mot Lööf är ”en rädsla för starka kvinnor”

Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 19 jan 2019 2019-01-19
E-post 1549

SVERIGE Efter att centerledaren Annie Lööf svek borgerliga väljare har kritikstormen, inte helt oväntat, varit hård. Nu går statsminister Stefan Löfven ut till försvar för Lööf. – Det finns uppenbarligen en rädsla för starka kvinnor, säger han till Aftonbladet.

Hon bedrog både väljare och den borgerliga alliansen. Flera gånger har hon bedyrat att hon inte skulle bli ett stödjul åt Stefan Löfven och Socialdemokraterna. När det står klart att hon och Centerpartiet trots allt agerar stödhjul åt S har kritiken också varit hård.

Nu går statsminister Stefan Löfven ut till Annie Lööfs försvar. Till Aftonbladet använder han ordet ”bedrövligt” när han syftar på besvikna väljare.

– Det finns uppenbarligen en rädsla för starka kvinnor, säger han också.

Och han har ett budskap till de som är missnöjda med Annie Lööf och nuvarande regering. Enligt Aftonbladet menar Löfven att män måste tala med varandra om hur man uttrycker sig.

– Det här är inte Sverige, vi ska stå för något annat. Jag tycker så genuint illa om den där typen av uttryck.

Ifrågasätter Löfvens ”förklaring” till missnöjet mot Lööf

Det resonemang som statsminister Stefan Löfven för fram möts med skepsis i sociala medier. Flera kritiker menar att deras missnöje beror på att Annie Lööf svek borgerligheten snarare än att hon råkar vara kvinna.

En av dem som inte köper Löfvens resonemang är moderaten Henrik Sundström. ”Menar karln att kvinnor är ömtåligare än andra, och därmed inte får kritiseras lika hårt?” frågar han retoriskt på Twitter.

I ett svar på den tweeten poängterar en annan twitter-användare att det finns en rad kvinnor i politiken som är populära och inte alls illa omtyckta likt Lööf. ”Men nåde mig om jag kritiserar @annieloof. Då är jag inget annat än en kvinnohatare”, skriver han.

Även Aftonbladet stämmer in på samma linje som Löfven. De kallar kritiken mot centerns svek för ”en hatstorm i sociala medier”.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag