Löfven: Nyanlända kan jobba med att rensa stränder

Statsminister Stefan Löfven Foto: Nyheter Idag.
  • Onsdag 6 Nov 2019 2019-11-06
E-post 2807

SVERIGE Den som är nyanländ och saknar utbildning kan jobba med att rensa stränder och på vandringsleder. Det säger statsminister Stefan Löfven (S) när regeringen nu sätter igång en ”integrationsoffensiv”.

Aftonbladet rapporterar att regeringens så kallade integrationsoffensiv innebär åtgärder som ska få nyanlända att snabbare komma i jobb. Bland annat handlar det om att ställa högre krav på svenskastudier.

– Sverige är byggt på plikt och rätt. Det är det som är grunden för vårt välfärdssamhälle. Jag ska se till själv att kunna försörja mig, bidra till samhället, men då har jag också rättigheter naturligtvis om jag blir sjuk eller arbetslös, eller rätten till en utbildning för ett nytt arbete om så krävs, säger statsministern till Aftonbladet.

Löfven påstår att hans regering har lyckats korta tiden avsevärt för nyanlända att få jobb, men att mer behöver göras. Han menar att de invandrare som saknar utbildning kan ”få hjälp med ett arbete” för att få en fot in på arbetsmarknaden.

Aftonbladets reporter frågar vilka jobb det handlar om.

– Det måste visa sig ute på arbetsmarknaden vad det kan vara, men vi har redan nu sett till att det finns jobb i… Det kan vara att rensa stränder, att se till att våra vandringsleder fungerar bra och är tillgängliga för människor. Det saknas inte arbetsuppgifter varken för den som har hög utbildning, den som har en mellanhög utbildning och den som ingen utbildning har, säger Löfven.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som läser Nyheter Idag, men bara några tusen som prenumererar.

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag