Löfven säger nej till asyltak

Stefan Löfven (S). Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 1 okt 2019 2019-10-01
E-post 1235

SVERIGE I en intervju för TT ger statsminister Stefan Löfven (S) beskedet att han inte vill sätta ett tak för hur många asylinvandrare Sverige kan ta emot.

På senaste tiden har flera företrädare inom Socialdemokraterna gått ut och pekat på vikten av att Sverige håller asylmottagandet på låga nivåer framöver. I den biten instämmer även statsministern.

– Vi måste hålla den på en låg nivå, för något annat är inte hållbart, säger Löfven till TT.

Däremot är han inte beredd att sätta någon övre gräns för asylinvandringen, och hänvisar till asylrättens historia kopplad till nazisternas judeförföljelser.

– Du måste ha rätt att söka asyl om ditt liv är hotat och du är förföljd, säger Löfven.

Ett område där han dock skulle vilja se stramare regler är när det gäller arbetskraftsinvandring av lågutbildade från länder utanför EU. Men det saknas en majoritet i riksdagen för den politiken, menar han.

– Människor far illa och vi har människor här i landet som mycket väl hade kunnat gå in på sådana här jobb, men man hämtar andra från andra sidan jordklotet, säger statsministern.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Hoppas att du uppskattade den här artikeln.

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson eller Chang Frick

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag