Löfven stänger ute Åkesson från samtal om åtgärder mot terrorism

Stefan Löfven (t.v) och Jimmie Åkesson (t.h). Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 10 apr 2017 2017-04-10
E-post 3739

STOCKHOLM Nu använder Stefan Löfven terrordådet till att markera mot Sverigedemokraterna. På söndagen bjöd han in övriga partier till samtal om åtgärder mot terrorism, men Sverigedemokraterna är inte välkomna. Det bekräftar Löfvens pressekreterare Ingela Nilsson för Expressen.

Terrordådet i Stockholm har satt all fokus på hur samhället ska arbeta för att förhindra nya liknande dåd. Och statsminister Stefan Löfven har bjudit in till blocköverskridande samtal i just den här frågan, men Sverigedemokraterna utestängs, något som Löfvens pressekreterare Ingela Nilsson bekräftar för tidningen Expressen.

Tidningen har talat med SD-ledaren som är allt annat än imponerad av Löfvens agerande.

– Behovet av en politiskt bred uppslutning är ett skäl till att faktiskt bjuda in oss. Ett annat skäl är att vi har ett annat perspektiv i de här frågorna. Det som du nu hör från regeringshåll är förslag som vi har drivit i riksdagen i många år, men då har de andra partierna varit direkt avvisande. Kanske har vi något att tillföra i debatten trots allt, det borde de ha insett nu, säger Åkesson till Expressen.

Kritiken är även stor från Åkessons politiska sekreterare som i en uppdatering på Facebook understryker att alla förslag som kan avhjälpa nya terrordåd är viktiga.

”Fullkomligt absurt att regeringen stänger dörren och vägrar lyssna på det parti som sannolikt längst har drivit på för rejäla åtgärder mot terrorism. I ett sånt här läge bör en ansvarsfull regering uppvisa lyhördhet vad gäller alla förslag som kan minska risken för att detta kan hända igen”, skriver han.

Nyheter Idag har tidigare berättat att under söndagens SVT Agenda krävde Åkesson ansvar från regeringen efter det som hänt. Bakgrunden är att den misstänkte terroristen fått ett utvisningsbesked från Migrationsverket som skulle verkställas, men lyckades ändå uppehålla sig illegalt i landet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag