Löfven till attack på oppositionen: ”Politiskt käbbel”

Foto: SVT
  • Söndag 11 okt 2020 2020-10-11
E-post 1110

STOCKHOLM Partiledardebatten i SVT inleddes i högt tempo. Frågan om LAS och Vänsterpartiets hot om misstroende kom upp direkt. Statsminister Stefan Löfven (S) menade att arbetsgivare och fack borde få mer tid att förhandla och kritiserade oppositionen för att de hotade med misstroende.

Stefan Löfven pressades inledningsvis från två håll  om LAS.

Liberalernas Nyamko Sabuni tryckte på att Januariavtalets överenskommelse om en förändring av LAS skulle hållas. Samtidigt gick Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt hårt åt Löfven och menade att de aktuella förändringarna i LAS är de största försämringarna för arbetstagare i modern tid.

– Jag tycker att Stefan Löfven är oärlig, sade Sjöstedt.

Sjöstedt upprepade sitt hot om att begära en misstroendeomröstning om Stefan Löfven i riksdagen.

Både Jimmie Åkesson, Ulf Kristersson och Ebba Busch meddelade återigen att deras partier kommer att rösta för att avsätta Löfven om Sjöstedt skulle göra verklighet av hotet. Men Kristersson är tveksam till att Sjöstedt menar allvar.

– Det är bara ett spel, sade Kristersson.

Löfven svarade att han tyckte att arbetsgivare och fack borde få ytterligare tid att komma överens.

– Så länge det hoppet finns kvar så ska vi också låta det få en möjlighet. Och då kliver de här in. Mitt i den här situationen när Sverige och omvärlden plågas av en pandemi och vill ställa till med ett politiskt käbbel. Snacka om politiskt spel, Kristersson, sade Löfven.

Två andra gånger det har varit ”käbbel”:

 

Bli prenumerant

Hej. 

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag