Löfven: ”Visa empati med en främling – så bygger vi den svenska modellen”

Stefan Löfven i Hågelbyparken på nationaldagen. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 6 jun 2016 2016-06-06
E-post

STOCKHOLM Statsminister Stefan Löfven (S) höll tal i Hågelbyparken i södra Stockholm på nationaldagen i varmt sommarväder. Han passade på att berätta att han är glad över att ha fötts i Sverige. – Jag har varit lyckligt lottad och jag vet att det finns få andra länder i världen där jag hade fått den möjligheten, sade han.

Det var fullsatt med barnfamiljer i Hågelbyparken i södra Stockholm på nationaldagen och inte minst bidrog det varma sommarvädret till att så många letat sig ut. På plats fanns även statsminister Stefan Löfven som höll tal med anledning av nationaldagen.

Han berättade att han är glad över att ha fötts i Sverige men passade även på att adressera den pågående debatten om social oro som kommit att bli allt vanligare i utsatta förorter.

– Vårt Sverige ska aldrig präglas av stenkastning och segregation, av ojämlikhet och orättvisor, sade han.

I talet nämnde statsminister Löfven både Volvo, Zlatan och Spotify – samtliga tre har kommit att bli varumärken förknippade med Sverige. Enligt Löfven är en gemensam välfärd en förutsättning för utbildning och för företagande som i sin tur skapar jobb. Han tog även upp vikten av integration av människor som kommit till Sverige.

– Att visa empati med en främling, det är så vi bygger den svenska modellen. Den bygger på att vi gör vår plikt och på hårt arbete.

Efter talet passade statsministern på att gå en runda och träffa människor i Hågelbyparken. Sedan åt han lunch med partikamrater.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag