Löfvens expert Henrik Arnstad till nazistattack mot Sverigedemokraterna

Henrik Arnstad i SVT:s Aktuellt. Foto: SVT Play
  • Torsdag 12 jul 2018 2018-07-12
E-post 1980

SVERIGE Högskoleläraren och journalisten Henrik Arnstad jämför Sverigedemokraterna med det tyska nazistpartiet i ett Facebookinlägg från tisdagen: ”NMR är SD:s SA. Värt att reflektera över.”

Enligt Henrik Arnstad, lärare vid Södertörns högskola och journalist, är alltså nazistiska Nordiska motståndsrörelsen Sverigedemokraternas motsvarighet till det tyska nazistpartiets ”Sturmabteilung”, eller stormtrupper.

Adolf Hitler och hans parti NSDAP grundade SA 1920 för att med våld ge sig på meningsmotståndare och bland annat störa andra partiers möten. Enligt Forum för levande historia användes SA för att trakassera och misshandla judar och vandalisera deras butiker när nazisterna hade tagit makten.

Henrik Arnstad förekommer ofta i medierna som ”expert” på högerextremism. Även statsminister Stefan Löfven (S) hänvisade till honom när han kallade Sverigedemokraterna ett ”nyfascistiskt” parti i SVT.

Tycker du att Henrik Arnstad är en tillförlitlig källa till information om Sverigedemokraterna?
10816 röster (se resultat)

Läs även: Här är arga blattens nya lista: ”Best of Henrik Arnstad”

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag