Löfvens svar på frågan om Sverige kan bli fullt: ”Vi är ett stort land, ytmässigt”

Stefan Löfven (S). Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 29 jun 2018 2018-06-29
E-post 2196

SVERIGE När Stefan Löfven får frågan om Sverige ”kan bli fullt” i programmet ”Barnen möter partiledarna”, svarar han varken ja eller nej. Däremot säger han att Sverige ”är ett stort land, ytmässigt”.

Nästa avsnitt av Sveriges Radios program ”Barnen möter partiledarna” släpps på lördag, och då är det Stefan Löfvens (S) tur att frågas ut av 10-åriga Negwa och 11-årige Nils, rapporterar Expressen.

Statsministern får frågor som har skickats in av barn från hela landet, bland annat om huruvida han tycker att det är otryggt i Sverige.

– Ja, här i Stockholm i en del förorter, där människor upplever att det är otryggt. Där det har varit skjutningar till exempel, eller som i Malmö där några har skjutits. Där måste vi se till att det blir tryggare. Och därför behöver vi satsa mer på polis, svarar han enligt Expressen.

Löfven säger att han inte ger pengar till tiggare, men till organisationer som hjälper människor. Han säger också att han inte gillar USA:s president Donald Trumps politik, men att han respekterar honom som person.

När barnen frågar honom om det ”kan bli fullt i Sverige”, och vad som händer i så fall, kan han inte ge ett tydligt svar.

– Vi är ett stort land, ytmässigt. 2015 tog vi emot 163 000 asylsökande och jag tycker det är viktigt att människor får söka asyl.  Men sedan tycker jag att alla länder måste vara med och dela på det ansvaret, man kan inte säga att det bara är några länder som får göra det, svarar Stefan Löfven.

Läs även: Stefan Löfven prickas för sjunde gången av konstitutionsutskottet – värste statsministern någonsin

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag