Löfvens vänliga ord till Putin – uttryckte stor uppskattning

Foto: Kreml.ru
  • Tisdag 9 apr 2019 2019-04-09
E-post 295

Stefan Löfven uttryckte sin uppskattning för mötet med den ryska presidenten Vladimir Putin i S:t Petersburg där de bägge kan diskutera politiska frågor på ”en hög nivå”. – Självklart finns det frågor som är av gemensamt intresse och de måste utvecklas, sade Löfven till Putin.

Under tisdagen möttes Sveriges statsminister Stefan Löfven och Rysslands president Vladimir Putin på det arktiska forumet i S:t Petersburg för första gången någonsin. Inför mötet har kritiker varnat Löfven att inte bli allt för bra kompis med den ryske presidenten, men de uppmaningarna tycks inte Löfven tagit någon större notis om.

– Jag vill också säga att jag mycket uppskattar denna möjlighet att diskutera politiska frågor på en hög nivå, sade Löfven till Putin enligt ett pressmeddelande från Kreml.

Vidare fortsatte den svenska statsministern poängtera att det både finns frågor med gemensamma intressen och andra frågor där Sverige och Ryssland har motstridiga positioner. Men detta hindrade inte Löfven från att ändå ta fasta på det som förenar de bägge nationerna.

– Självklart finns det frågor som är av gemensamt intresse och de måste utvecklas, fortsatte Löfven.

Putin berömde Svensk hockey

Men det var inte bara vänliga ord från Löfven till Putin, utan även den ryske presidenten hade bra saker att säga om Sverige. Lite oväntat valde han att rikta beröm till svensk hockey, rapporterar Aftonbladet.

– Det svenska hockeyteamet är underbara, sport är en sak som för oss samman, sa Putin.

Dessutom hade han ett litet förslag vad gäller hockeyn.

– Det vore bra om ett av era lag kunde delta i vår hockeyliga, men det är en fråga som inte kan diskuteras här.

Förutom de vänliga orden förekom det även mer raka puckar när frågor om klimat och miljö diskuterades på det arktiska forumet. Senare under kvällen väntas en middag med regeringschefer från Norge, Finland, Island, Ryssland och Sverige äga rum.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag