Löntagarna läggs ner – ”För få medlemmar”

Jan Sjunnesson och Sven Pernils var drivande i Löntagarna. Foto: Löntagarna
  • Lördag 18 okt 2014 2014-10-18
E-post 83

STOCKHOLM I ett mejl meddelar Löntagarnas ordförande Sven Pernils att föreningen nu läggs ner. Orsaken anges bero på att för få antal människor anslutit sig. – Vi har inte lyckats teckna ett tillräckligt antal medlemmar för att kunna upprätta en bärande ekonomi, skriver Pernils i mejlet.

Löntagarna skapades som ett alternativ till de etablerade fackförbunden och erbjöd bland annat en inkomstförsäkring. Föreningen har ansetts stå Sverigedemokraterna nära och ordföranden i Löntagarna Sven Pernils är själv aktiv Sverigedemokrat. Förutom Pernils har även Jan Sjunnesson, chefredaktör för tidningen Samtiden, varit ett av ansiktena utåt. När vi ringer Pernils bekräftar han att föreningen avvecklas.

– Ja, du ser ju anledningen till det i mejlet. Vi fick inte in tillräckligt många medlemmar, förklarar Pernils.

I mejlet förklaras att de medlemmar som har inkomstförsäkring via löntagarna kan fortsätta med samma försäkring via försäkringsbolaget Accept. Sven Pernils är även fotograf och har levererat bilder till Nyheter Idag.

Nedan ser du mejlet i sin helhet som skickats ut till Löntagarnas medlemmar.

Det är med stor sorg jag tvingas meddela att Löntagarna läggs ned. Trots att intresset för vår förening har varit stort så har vi inte lyckats teckna ett tillräckligt antal medlemmar för att kunna upprätta en bärande ekonomi. Vår ambition då vi startade Löntagarna var att kunna upprätthålla en hög servicenivå till våra medlemmar. Under rådande ekonomiska omständigheter kommer vi inte att kunna infria detta.

De medlemmar som tecknat inkomstförsäkringen kommer fortfarande att kunna fortsätta med detta upplägg med försäkringsbolaget Accept då det inte påverkas av Löntagarnas nedläggning.

Än en gång, tack för allt ert stöd. Kanske tiden kan bli mogen igen i framtiden men som läget är nu var vi för tidigt ute.

Med löntagarfackliga hälsningar,
Sven Pernils, ordförande för Löntagarna

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag