Lööf om Löfven: ”Hade gärna velat att han skulle fortsätta”

Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 28 aug 2021 2021-08-28
E-post

SVERIGE Centerledaren Annie Lööf hade gärna sett att Stefan Löfven (S) fortsatt som partiledare och statsminister, då han har varit lätt att samarbeta med. Det berättar hon i en intervju för Svenska Dagbladet.

I söndags meddelade Stefan Löfven att han tänker avgå som statsminister och partiledare i höst. Annie Lööf berättar att hon fick beskedet av Löfven själv på förmiddagen, innan han höll sommartalet. För henne kom det oväntat.

– Det var ju inte alls länge sedan vi hade statsministeromröstning om just honom. Jag har stor respekt för att han väljer att kliva av, men det innebär ju att vi återigen går en osäker tid till mötes, säger hon till Svenska Dagbladet.

Även om hon fortfarande ser Löfven som en ideologisk motståndare tycker hon att det har gått bra att samarbeta med honom.

– Stefan Löfven har personligen betytt väldigt mycket för att vi under de senaste åren har haft ett bra samarbete. Eftersom han har varit lyhörd och beredd att genomföra mycket av Centerpartiets politik har vi kunnat ha ett respektfullt budgetsamarbete. Så det är klart att jag gärna hade velat att han skulle fortsätta.

Lööf konstaterar att Centerpartiets stöd till en ny socialdemokratisk statsminister och regering inte kommer gratis.

Finansminister Magdalena Andersson är favorittippad att ta över som partiledare för Socialdemokraterna. Om hon blir lika ”lyhörd” som sin föregångare återstår att se, menar Lööf.

– Det har jag väldigt svårt att bedöma. Det är framförallt Stefan Löfven som jag har haft kontakt med.

Läs även: Westerholm: ”Jobbet är hennes om hon vill ha det”

Läs även: Hatet mot Annie Lööf

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag