Lööf vill bjuda in Moderaterna: Senaste veckorna har de agerat ansvarsfullt

Annie Lööf (C). Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 5 apr 2020 2020-04-05
E-post 1590

SVERIGE I en debattartikel i DN skriver Annie Lööf tillsammans med vikarierande partiledaren Anders W Jonsson att Moderaterna nu kan bjudas in till överläggningar med Januariavtalspartierna. ”Under de senaste veckorna har vi framför allt noterat hur Moderaterna agerat på ett ansvarsfullt och konstruktivt sätt”, skriver Lööf och Jonsson.

Annie Lööf, som är föräldraledig till efter sommaren, och den vikarierande partiledaren Anders W Jonsson, skriver på DN Debatt att det kommer att krävas mer samförstånd och samarbete i svensk politik.

Skälet är att man ser ett behov av fler krispaket och ekonomiska stimulanser – även om Lööf och Jonsson tycker att man redan satt in flera ”kraftfulla paket”.

Lösningen tycker Lööf och Jonsson är att bjuda in Moderaterna till arbetet med att ta fram stödpaketen tillsammans med Miljöpartiet, Liberalerna, Socialdemokraterna och Centerpartiet – Januariavtalspartierna.

”Under de senaste veckorna har vi framför allt noterat hur Moderaterna agerat på ett ansvarsfullt och konstruktivt sätt”, skriver Lööf och Jonsson som också uppger att de hoppas på fortsatt bred politisk samling.

”Vår förmåga och beredskap att tillsammans ta ansvar och samarbeta för landets bästa är en av nycklarna till att vi kunnat bygga Sverige starkt historiskt. Nu prövas återigen svensk politiks förmåga att se bortom egen­intresse och partibok, till landets bästa. Vår förhoppning är att vi är många som känner oss redo att ta det ansvaret”, skriver de.

På Twitter får Annie Lööf frågan om varför inte den forna Allianskollegan KD också bjuds in.

Vi behöver ditt stöd nu

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag