Lööfs pressekreterare lämnar – ska börja jobba på ICA

Hervieu (t.v) och Lööf (t.h) Foto: Pressbild samt Nyheter Idag
  • Onsdag 6 feb 2019 2019-02-06
E-post 449

STOCKHOLM Han har arbetat i tio år inom Centerrörelsen, sist som pressekreterare åt Annie Lööf. Men nu lämnar han politiken bakom sig och börjar istället en tjänst på ICA. – Jag är väldigt stolt över det nya jobbet, säger Hannes Hervieu till Nyheter Idag.

Du har flera gånger sett hans namn i tidningarna, mannen som tvingas svara på journalisternas frågor när inte Annie Lööf är tillgänglig. I tio års tid har Hannes Hervieu varit aktiv inom Centerrörelsen men de se senaste åren har han arbetat som Lööfs pressekreterare. Och en alldeles extra speciell relation har han haft till Nyheter Idag.

När Annie Lööf höll den berömda presskonferensen tidigare i år där hon meddelade sitt stöd till Löfven-regeringen var Nyheter Idag-reportern Pelle Zackrisson på plats och frågade högljutt om centerledaren skulle äta upp sin högra sko.

Nyheter Idag rapporterade då att Lööf aldrig svarade på frågan utan istället lämnade presskonferensen, en beskrivning som Hervieu ansåg vara fake news.

”Hon lämnade inte presskonferensen, utan hon gjorde ytterligare ungefär 10 intervjuer. Frågan ställdes efter att jag sa att vi skulle göra enskilda intervjuer. Hon lämnade alltså inte presskonferensen eller avbröt den. Tycker du att det är en korrekt beskrivning ni ger?” skrev då Hervieu på Twitter till Nyheter Idag.

I en lång rad tweets beklagade sig Hervieu över vad han menade var undermålig journalistisk från Nyheter Idag. Men nu lämnar han alltså Centerpartiet till förmån för ICA.

Emellertid ska han inte bli kassörska eller köra truck på något lager, utan arbetsuppgifterna blir ganska likartade det han gjort i Centerpartiet.

– Jag kommer jobba som pressansvarig, säger han till Nyheter Idag.

Så om det är någon skandal om ICA, då är det dig jag ska jaga?

– Hehehe, du jag har inga fler kommentarer. Ta hand om dig så hörs vi, säger Hervieu i telefonen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag