Louise Erixon till Sima efter attacken på familjen: ”Ät en riktigt stor pepparkaka – så du blir snällare i sinnet”

Foto: Nyheter Idag/Twitter
  • Onsdag 9 okt 2019 2019-10-09
E-post 3005

SÖLVESBORG Aftonbladets Jonna Sima gick till attack på Sölvesborgs kommunalråd Louise Erixon (SD) och hennes sambo Jimmie Åkesson och deras son på Twitter. Nu kontrar Erixon i ett inlägg på Facebook.

Simas kommentar om paret Erixons och Åkessons son på Twitter har väckt kraftiga reaktioner. Sima tyckte att det var bisarrt att deras femårige son haft intresse för Per Albin Hansson, tidigare socialdemokratisk statsminister.

I ett Facebookinlägg svarar Louise Erixon. Hon konstaterar att Sima flera gånger visat sitt hat mot SD och haft en ”ganska osmaklig ton” generellt när hon kommenterar meningsmotståndare.

”Det står naturligtvis henne fritt att vara en tölpig sprätt, men när hon denna gång vräker ur sig att hon tycker att vår 5-åring skulle vara bisarr för att han har annorlunda intressen känner jag att jag vill säga stopp”, skriver Erixon.

Hon berättar i inlägget om hur deras son har ett stort intresse för egyptologi och grekisk mytologi.

”Jag kan inte styra över vad du tycker är bisarrt, Jonna, men jag vill upplysa dig om att det finns många barn i vårt land som har speciella intressen som inte alltid rör dockor och bilar (jag tror aldrig att jag sett vår son leka med en bil). Vissa barn snöar in på väldigt specifika och lite udda detaljer och det finns många orsaker till varför det kan bli så”, skriver Erixon.

Hon fortsätter:

”En sak är i alla fall säker och det är att dessa barn inte är bisarra och det är heller inte bisarrt att de agerar på det viset”, skriver Erixon som påpekar att de som föräldrar försöker att få sin son att bredda sina intressen. Men att oavsett så älskar de sin son.

Hon avslutar med en uppmaning till Sima.

”Så ärligt talat, Jonna. Ta din fjällrävenväska, gå till något södermalmscafé och ät en riktigt stor pepparkaka – så du blir snällare i sinnet.”

Läs hela Louise Erixons Facebookinlägg här:

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag