Lövin (MP) nobbade debatt mot bensinupproret

Isabella Lövin. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 10 maj 2019 2019-05-10
E-post 6397

SVERIGE Miljö- och klimatminister Isabella Lövin (MP) har avböjt ett erbjudande om att debattera mot företrädare för den snabbt växande Facebookgruppen ”Bensinupproret 2.0”. Det bekräftar hennes presskontakt i ett mejl till Nyheter Idag.

På en månad har ”Bensinupproret 2.0” samlat över 300 000 medlemmar på Facebook. Gruppens mål är att få politikerna att agera för att sänka drivmedelspriserna, som man menar har blivit alldeles för höga.

När Nyheter Idag talade med moderatorn Peder Blohm Bokenhielm på torsdagen uppgav han att ingen politiker hört av sig.

– Vi fick ett erbjudande igår att ha en debatt mot Isabella Lövin, men hon drog sig ur av någon anledning, sade han.

I ett mejl bekräftar Isabella Lövins presskontakt Emma Stark att miljö- och klimatministern tackade nej.

”Vi har dagligen många förfrågningar till Isabella Lövin och det finns inte möjlighet att tacka ja till alla”, skriver hon.

Lövin kommenterade dock upproret i en intervju för Aftonbladet.

– Jag har full respekt för att människor har svårt att få ekonomin att gå ihop och behöver bilen på landsbygden, samtidigt ska vi vara klara över vad höjningen vid pumpen beror på, och det är inte höjning av skatterna utan att oljepriset på den globala marknaden gått upp, säger hon.

Aftonbladet frågar om MP-språkröret förstår att människor är arga.

– Jag har stor respekt för att människor kan ha små marginaler och att bensinpriset är en sak som gör att det kan bli ännu svårare. Just därför arbetar vi starkt med att vara självförsörjande med vår energi, Sverige har satt sådana mål, svarar hon.

Läs även: Åkesson backar bensinupproret – kräver sänkt skatt

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag